Noile purificatoare de aer DustMagnet™: mai puțin praf în casă și mai mult timp pentru tine

Trăiești zilnic înconjurat de praf, și chiar dacă nu îl vezi cu ochiul liber, acesta te însoțește pretutindeni. Milioane de acarieni se ascund în particulele de praf microscopice, care odată inhalate contribuie nu doar la declanșarea unor episoade alergice, ci și la dezvoltarea unor probleme de respirație sau a unor afecțiuni pulmonare grave. Particulele fine de praf reprezintă una dintre cele mai des întâlnite forme de poluare casnică, iar Blueair, liderul mondial în domeniul sistemelor de purificare a aerului, prezintă după ani buni de cercetare, un răspuns tehnologic la înălțime, menit să facă cu adevărat diferența în ceea ce privește calitatea vieții: DustMagnet™, noua generație de puficatoare de aer care atrag praful ca un magnet, și care datorită design-ului ingenios, se integrează excelent în ambientului oricărei locuințe, asemenea unei piese scandinave de mobilier.

DustMagnet™ – tehnologia de top cu ajutorul căreia particulele de praf sunt reținute înainte ca acestea să se așeze pe suprafețe

Au trecut mai bine de 25 de ani de când Blueair a proiectat primul purificator de aer, aducând laolaltă experți în sistemele de filtrare a aerului, ingineri și designeri de top, animați de pasiunea pentru inovație și de dorința de a face o diferență reală în ceea ce privește calitatea traiului cotidian. Blueair a îmbrățișat provocările ca nicio altă companie, depunând toate eforturile pentru a atinge noi praguri evolutive, pentru a face mai mult și mai bine, și pentru a creea premisele unui mediu cât mai sigur în care oamenii să își poată desfășura în voie activitățile cotidiene. Blueair a știut de la bun început că trebuie să fie nu cu un pas, ci cu câțiva zeci de pași înainte, astfel încât să poată raspunde prompt nevoilor vieții de zi cu zi.

În ultimii ani, rapoartele medicale au arătat că extrem de multe afecțiuni respiratorii și probleme pulmonare au fost favorizate de praful domestic, rata de creștere fiind și mai pronunțată în contextul declanșării pandemiei de Sars-Cov-2 și a lucrului de acasă. Blueair a trecut pe agenda sa de priorități combaterea prafului de la interior, încă dinainte ca acest lucru să devină un subiect de discuție în arealul medical și în media. Echipele multidisciplinare Blueair lucrează deja mai bine de cinci ani la punerea la punct a unei tehnologii cu ajutorul căreia să fie redusă încărcătura cu particule fine de praf din aerul de la interior și implicit depunerea acestora pe suprafețe. Rezultatul: DustMagnet™, tehnologia de vârf, aflată în curs de patentare, incorporată într-o generație nouă de purificatoare de aer ultra-performante.

Ceea ce diferențiază purificatoarele de aer DustMagnet™ de celelalte modele Blueair, sunt cele două prefiltre din oțel inoxidabil încărcate pozitiv, care atrag ca un magnet particulele de praf cu încărcătură negativă, pentru o îndepărtare a acestora din aer în proporție de 99,99%. Prin urmare, nu se mai depune atât de mult praf pe mobilă și pe suprafețe, respiri aer mai curat și mai sănătos, și dat fiind că nu mai trebuie să faci menajul locuinței atât de des, ai mai mult timp pentru activitățile care îți fac plăcere.

Alături de cele două prefiltre care captează particulele fine de praf, purificatoarele DustMagnet™ sunt echipate și cu două filtre principale (unul dintre ele are integrate particule de carbon), care rețin eficient gazele, fumul, compușii organici volatili, polenul, părul de animale de companie și mulți alți alergeni care constituie un pericol pentru sănătate.

Filtrele DustMagnet™ sunt în mod natural antibacteriene, fiind realizate din fibre de polipropilenă cu rezistență excelentă la umiditate și reciclabile.

Purificatoarele de aer DustMagnet™: puternice, fiabile și inteligente

Asemenea tuturor purificatoarelor de aer Blueair, și modelele DustMagnet™ sunt proiectate pentru a se adapta singure la condițiile de mediu și pentru a fi ușor de folosit de către oricine. Tehnologiile care se află la baza lor sunt cele mai avansate din lume, însă în același timp sunt gândite pentru a-ți face viața mai ușoară, nu pentru a o complica. Funcția Wi-Fi permite purificatoarelor de aer să se conecteze la aplicația Blueair și să primească actualizări în timp real. Mai mult decât atât, acestea continuă să funcționeze in sistem Wi-Fi chiar și atunci când dispozitivele sunt oprite.

În modul Auto, DustMagnet™ controlează automat fluxul de aer, bazându-se pe informațiile referitoare la calitatea aerului primite de la senzor, în timp ce în modul de Noapte, purificatorul funcționează la viteză redusă și cu luminile LED la o intensitate mai scăzută (acestea pot fi ajutate în funcție de preferințe, direct din Blueair app).

Ce faci dacă se întâmplă să ai o pană de curent? Blueair s-a gândit și la acest lucru. DustMagnet™ prezintă și o funcție “Autostart”, astfel încât dacă unitatea este decuplată de la curent, aceasta repornește ulterior automat la viteza de funcționare setată inițial. Cu DustMagnet™ realmente nu trebuie să îți faci griji în nicio clipă. Totul este sub control!

Nivelurile de calitate a aerului pentru particule în suspensie sunt indicate pe o scală diferențiată pe culori, unde roșu indică un aer foarte poluat, portocaliu o poluare ușoară, galben o poluare medie, verde un aer bun și albastru un aer excelent. În funcție de calitatea aerului de la interior, de nivelul de poluare, și de gradul de utilizare a puficatorului de aer, DustMagnet™ calculează durata de viață a filtrelor și indică momentul în care acestea necesită a fi schimbate (de regulă intervalul de tip recomandat este între 6 și 12 luni). Însă asta nu e tot: Blueair are în permanență în vedere sustenabilitatea și valorificarea la maxim a resurselor disponibile, așadar a conceput prefiltrele într-o asemenea manieră încât acestea să fie extrem de ușor de curățat și de întreținut, prentru a prelungi durata de viață a filtrelor principale.

Ești sensibil la zgomote? Grație tehnologiei de vârf HEPASilent™ și sistemului dublu de filtrare – electrostatică și mecanică, purificatoarele de aer DustMagnet™ aproape că nici nu se aud în timp ce funcționează. Poți să le ții pornite și non-stop, consumul energetic este excelent raportat la performanță. Ca să ai o referință, acesta se situează la nivelul unui bec.

Cu DustMagnet™ respiri aer mai curat și mai sănătos, și dat fiind că praful nu se mai depune cu aceeași frecventa pe suprafețe, nu mai ești nevoit să faci menajul casei atât de des, și ai mai mult timp pentru tine și pentru activitățile relaxante. Ai terminat de citit o carte sau o revistă? Poți să o lași până a doua zi pe purificatorul tău DustMagnet™ care nu este doar incredibil de performant, ci și uimitor de atrăgător din punct de vedere design. Partea superioară a purificatorului de aer este gândită pentru a îndeplini și funcția de suport pentru diferite obiecte de mici dimensiuni, ca o piesă elegantă de mobilier. Având acest lucru în vedere, este cu atât mai ușor să îl integrezi în ambientul locuinței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți experiență ta pe E-Klarwin