Garanții

Care este garanția oferită pentru produse?

Toate produsele comercializate de către e-klarwin beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorului. 

Produsele sunt noi în ambalajele originale și provin din surse autorizate de către producător.

Produsele vândute și livrate de e-klarwin sunt însoțite de certificate de garanție cu o valabilitate 24 (douăzecișipatru) de luni de la data achiziției.

Produsul s-a defectat. Cum procedez pentru a fi reparat în garanție?

Dacă produsul se află în perioada de garanție trebuie să completezi Formularul de Reparație Produs pe care îl găsești in Contul tău de pe site-ul e-klarwin.com

După completarea formularului vei primi pe adresa de e-mail pașii de urmat.

În cât timp este reparat un produs defect?

Dacă produsul întruneşte condiţiile de reparare în garanţie, termenul maxim de reparație este de 15 zile calendaristice, de la data la care vânzătorul a recepționat produsul trimis de către cumpărător prin curier.

În cazul în care produsul defect nu poate fi reparat sau costurile de reparație sunt mari, vânzătorul va notifica în scris cumpărătorul cu privire la inlocuirea produsului defect cu unul nou.

Ce acte sunt necesare reparației în garanție?

Perioada de garanție este specificată în certificatul de garanție al fiecărui produs.

Actele necesare reparării unui produs aflat în garanţie sunt următoarele:

  •   Copie a facturii fiscale;
  •   Certificat de garanţie în original.
Cum ambalez produsul pentru a-l trimite la reparat?

În primul rând, te rugăm să te asiguri că trimiți produsul în service împreună cu accesoriile sale, dar și certificatul de garanție (acolo unde acesta există). Este nevoie și de accesorii pentru a testa produsul integral.

Este important ca produsul tău să fie ambalat corespunzător, să aibă materiale de protecţie, pentru a fi în siguranţă pe perioada transportului.

  •   În cazul transportului cu firma de curierat, îţi recomandăm să ambalezi produsul în cutia originală. Dacă nu ai această posibilitate, îl poți ambala într-o cutie de carton, cu elemente de protecție.

Când folosești un ambalaj neoriginal, îți recomandăm să securizezi accesoriile într-un plic antișoc (cu bule de aer), pentru a evita fricțiunea cu produsul principal pe durata transportului;

  •   În ce privește produsele cu display, acestea nu trebuie să atingă direct ambalajul exterior (pentru a evita riscurile asociate șocurilor la transport). 
Unde verific statusul reparației?

Poți verifica statusul reparației tale completând Formularul de Contact din Contul tău.

În ce situații produsul își pierde garantia?

Când produsele prezintă defecte fizice precum: lovituri, crăpături, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garanție deteriorate, îndepărtate sau modificate.

Când produsele sunt utilizate în condiții neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzătoare, supunerea la variațîi mari de temperatură și presiune, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea produselor în condițîi de umiditate, praf, noxe sau sub acțiunea substanțelor chimice etc.)

Când produsele conțin setări și instalări incorecte, prize fară împământare, pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul acestora.

Când există intervenția mecanică sau plastică asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente în timpul funcționarii.

Când nu au fost respectați termenii și condițiile prevăzute în manualul de utilizare, privind modul de exploatare sau punerea în funcțiune (montaj eronat, nerespectarea pașilor pentru punerea în funcțiune etc.).