Retur

Ce trebuie să știi pentru ca procesul de retur să decurgă ușor:

 1. Ca să returnezi produsele vândute de e-klarwin completează formularul.
 2. Asigură-te că produsul pe care vrei să îl returnezi îndeplinește condițiile de retur redate mai jos.
 3. Dacă vrei să returnezi mai multe bucăți din același produs este suficient să completezi un singur formular de retur. Dacă vrei sa returnezi mai multe produse, diferite, completează câte un formular pentru fiecare dintre acestea.

Conditii de retur: (extras din Termeni și condiții)

Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun în termen de 14 zile calendaristice, fară invocarea niciunui motiv și fară a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun expiră în termen de 14 zile de la:

 • ziua în care Cumpărătorul întră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
 • ziua în care Cumpărătorul întră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.

În cazul în care Clientul/Cumpărătorul solicita retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv. În cazul în care Comanda este achitata, Vânzătorul vă rambursa suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării Vânzătorului de către Cumpărător asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma vă fi returnata după cum urmează:

 • pentru Comenzile achitate cu card bancar – prin restituire în contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate cu OP – prin virament bancar în același cont din care s-a efectuat plata;

  Vânzătorul vă putea amână rambursarea sumei până la primirea Bunurilor vândute și verificarea calitativa și cantitativa.

Conform O.U.G. 34/2014, Clientul/Cumpărătorul (persoană fizică) beneficiază de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afară spațiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără alte costuri decât cele de livrare.

Condiții generale de retur: (extras din Termeni și condiții)

 • Bunurile se pot returna prin intermediul serviciului de curierat (exclus prin poștă), iar costurile de transport pentru returnarea produsului sunt în sarcina Clientului/Cumpărătorului. (cf. legislației în vigoare)
 • Returnarea Bunurilor este o facilitate acordată doar persoanelor fizice.
 • Bunul returnat trebuie să fie în starea în care a fost livrat inițial.
 • Bunul returnat trebuie să fie în ambalajul original nedesfăcut cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit.
 • Dacă Bunul returnat avea etichete acestea trebuie să fie intacte, netăiate.
 • Vânzătorul își dreptul de a nu accepta pentru retur produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, şocuri sau alte semne de uzură, cu excepția coletelor care au suferit modificări datorate condițiilor de transport ale firmei de curierat*
 • Dacă Bunul returnat a fost livrat împreună cu accesorii sau cadouri, și acestea trebuie returnate integral, în starea inițială. Nu se vor acceptă pentru retur produsele cărora le lipsesc accesoriile din pachetul original.
 • Dacă Bunul returnat a fost livrat împreună cu un certificat de garanție emis de producător sau de Vânzător, returul se vă face împreună cu acest document precum și alte documente cu care fost livrat inițial.

*În cazul în care la livrarea coletului de către serviciul de curierat destinatarul constată o deteriorare a coletului datorată condițiilor de transport, acesta trebuie să îi solicite curierului să întocmească un proces verbal de constatare a calitățîi coletului și să ne anunțe pe e-mail sau telefonic, specificând numărul de AWB al coletului și numărul procesului verbal. În condițiile de mai sus poate refuza primirea coletului, iar Vânzătorul după recepționarea produsului deteriorat și în baza procesului verbal de constatare, vă retrimite comandă.

Nu fac obiectul returnării:

 • Bunurile care prezintă defecte fizice precum: lovituri, crăpături, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc.,
 • Bunurile care prezintă etichete sau sigilii de garanție deteriorate, îndepărtate sau modificate,
 • Bunurile utilizate în condițîi neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzătoare, supunerea la variații mari de temperatură și presiune, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea în condițîi de umiditate, praf, noxe sau sub acțiunea substanțelor chimice etc.),
 • setări și instalări incorecte,
 • prize fară împământare,
 • pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul echipamentelor,
 • intervenția mecanică sau plastică asupra produselor,
 • conectarea sau deconectarea anumitelor componente în timpul funcționarii echipamentelor.