Bolile pulmonare care au drept cauză aerul poluat

Aerul poluat nu ne provoacă doar stări de disconfort, ci ne răpește ani de viață. Cu cât inhalăm mai multe particule nocive și cu cât petrecem mai mult timp în spațiile închise în care concentrația acestora depășește de câteva ori bune nivelul admis, cu atât speranța de viață scade. La nivel mondial, se estimează în prezent că pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani, expunerea la aerul poluat se traduce prin pierderea a doi-trei ani de viață. Explicăm în articolul de azi care sunt bolile pulmonare cauzate de poluare și cum le putem preîntâmpina.

Alergiile specifice lunii mai: la ce trebuie să fim atenți și cum le putem preveni

Luna mai este poate cea mai frumoasă și cea mai blândă lună a primăverii. Este luna în care grădinile înflorite se transformă în colturi de Paradis și în care oriunde ai merge poți fi surprins de miresme delicate și de prospețimea ierbii verzi. Ai toate motivele să închizi ochii și să tragi adânc aer în piept, însă oricât de tentant ar fi să petreci cât mai mult timp în natură, trebuie să gestionezi cu atenție perioadele de expunere la polen, mai ales dacă ai deja o predispoziție la alergii. Temperaturile sunt în creștere, deja gândul îți zboară la vacanțe, însă nu te lăsa înșelat de aparențe. În luna mai se înregistrează cele mai agresive alergii, și chiar dacă vorbim doar despre câteva săptămâni, alergia determinată de graminee poate afecta semnificativ calitatea vieții.

Ce legătură este între aerul poluat și astmul bronșic

Astmul este cea mai răspândită afecțiune respiratorie cronică la nivel mondial, aproximativ 400 de milioane de persoane confruntându-se în prezent cu atacuri de astm bronșic. Dincolo de statistici, se află o realitate de necontestat, evidențiată și de cele mai recente studii publicate în revista Environmental Health Perspectives: poluarea aerului constituie principala cauză a creșterii prevalenței bolii, atât în rândul adulților, cât și a copiilor.

Rinita alergică sezonieră sau febra fânului: cum se manifestă și cum o poți gestiona corect

Sistemul nostru imunitar are o arhitectură unică și am putea spune, perfectă în mod natural. Suntem înzestrați cu cea mai bună linie defensivă posibilă în lupta împotriva bacteriilor și a infecțiilor cauzate de virusuri, iar atunci când ne confruntăm cu o neplăcere, nu trebuie să ne gândim că apărarea organismului nostru a dat greș, ci trebuie să cunoaștem mecanismele prin care s-a produs respectivul dezechilibru. Informația corectă înseamnă control asupra corpului nostru și prevenție la superlativ, așadar explicăm pe larg în articolul de azi cum se manifestă și cum poate fi gestionată una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale primăverii: rinita alergică sau febra fânului.

Cum te ajută tehnologiile de filtrare a aerului Blueair să previi reacțiile alergice

Aerul curat și proaspăt este sinonim cu o viață de calitate, iar Blueair, prin tehnologiile avansate de filtrare încorporate în purificatoarele de top, îți oferă soluții concrete, departe de vise și de utopii, pentru un trai în care te trezești energizat de dorința de a face tot mai mult și de a valorifica la maxim fiecare clipă.

Alergia la polen: când apare, cum se manifestă și cum o putem preveni

Strănuți des, îți curge nasul și lăcrimezi abundent? Este posibil să fi răcit, însă la fel de bine te poți confrunta și cu o alergie la polen. Simptomele răcelii sunt similare cu cele ale alergiei, și chiar dacă până la vârsta adultă nu te-ai confruntat cu reacții alergice, trebuie să știi că nu este timpul trecut. Alergiile se pot dezvolta și la maturitate, sub influența schimbărilor de mediu și a unor sensibilități dobândite. Alergia la polen afectează în prezent 40% din populație la nivel global, așadar este important să știm atât când apare și cum se manifestă, cât mai ales cum o putem preveni.

De ce devenim alergici și cum ne afectează alergiile sezoniere

Alergiile la polen reprezintă una dintre principalele preocupări de sănătate la nivel global, aproximativ 40% din populație (3 miliarde de oameni) confruntându-se anual cu diferite forme de sensibilizare care determină apariția unor simptome foarte supărătoare. Primăvara este #SezonulAlergiilor, așadar nu exista perioadă mai bună pentru a discuta pe larg despre acest subiect și pentru a înțelege de ce devenim alergici, chiar dacă nu avem o predispoziție genetică în acest sens.

Noile purificatoare de aer DustMagnet™: mai puțin praf în casă și mai mult timp pentru tine

Trăiești zilnic înconjurat de praf, și chiar dacă nu îl vezi cu ochiul liber, acesta te însoțește pretutindeni. Milioane de acarieni se ascund în particulele de praf microscopice, care odată inhalate contribuie nu doar la declanșarea unor episoade alergice, ci și la dezvoltarea unor probleme de respirație sau a unor afecțiuni pulmonare grave

Sub lupă: ce se găsește într-o particulă de praf

Dacă ai putea analiza la microscop o particulă de praf, ce crezi că ai descoperi în compoziția acesteia? Praful domestic poate conține pe lângă polen și muceiaguri, și o serie de poluanți atmosferici iritanți pentru mucoasele respiratorii și oculare– dioxid de sulf, oxizi de azot și agenți biologici. Nu praful în sine și particulele vizibile produc reacții alergice, ci compușii sensibilizanti. Despre aceștia povestim pe larg în rândurile următoare și îți spunem și ce măsuri concrete poți lua pentru a-i ține la distanță.

Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți experiență ta pe E-Klarwin