Termeni și condiții

 1. DEFINIȚII ȘI TERMENI

e-klarwin / Klarwin Shop – este denumirea comercială și marca înregistrată a PROCESS ENGINEERING SRL, persoana juridică cu sediul în București, Str. Horei nr. 29, sector 2, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul nr. J40/3719/2004, având CUI RO16217333, numită în continuare Klarwin.

 Vânzător – e-klarwin / Klarwin Shop.

 Cumpărător – poate fi orice persoana fizica care are vârstă peste 18 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica, doar de pe teritoriul României, care își face un Cont în Site și efectuează o Comanda.

 Client – poate fi orice persoana fizica care are vârstă peste 18 ani sau persoana juridica care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Vânzător (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent intre Vânzător și acesta și care necesita crearea și utilizarea unui Cont.

 Utilizator – orice persoana fizica care are vârstă peste 18 ani sau persoana juridica înregistrată pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții.

Nume utilizator – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumpărător poate adaugă Conținut pe Site. Acest pseudonim este asociat informațiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

 Cont – secțiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail și o parola care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, garanții Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil și se vă asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate. Pe Site se regăsește sub denumirea “Contul meu”

 Favorite – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să își creeze Liste cu Bunuri pe care dorește să le urmărească în vederea unei eventuale achiziții folosindu-se de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.

Lista – secțiunea din Favorite în care Cumpărătorul/Utilizatorul poate adaugă Bunuri pe care dorește să le urmărească în vederea unei eventuale achiziții și pe care, ulterior, le poate șterge sau le poate adaugă în coșul de cumpărături („Coșul meu”).

 Listele pot fi:

Publice: orice Client/Cumpărător/Utilizator poate vizualiza Lista Cumpărătorului/Utilizatorului în cazul în care acesta a distribuit-o pe rețelele de socializare (Facebook, Twitter și E-mail).

Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. 

Coșul meu – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge Bunuri pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior; în cazul în care Bunurile sau Serviciile nu sunt achiziționate la momentul adăugării prin efectuarea Comenzii, Cumpărătorul/Utilizatorul vă beneficia de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.

 Site – magazinul online găzduit la adresa web e-klarwin.com și subdomeniile acestuia.

 Comanda – un document electronic ce intervine că forma de comunicare intre Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția să de a achiziționă Bunuri de pe Site.

Bunuri – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele menționate în Comanda, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului că urmare a Contractului încheiat.

Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de către Vânzător.

Contract – reprezintă contractul la distanta încheiat intre Vânzător și Cumpărător, fară prezenta fizica simultana a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

 Conținut – reprezintă:

 – toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

– conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informație comunicata prin orice mijloc de către un angajat al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;

– informații legate de Bunurile și/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioada;

– date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review – o evaluare scrisa de către deținătorul sau beneficiarul unui Bun achiziționat de pe Site, evaluare redactata pe baza experienței personale și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca Bunul respecta sau nu specificațiile menționate de către producător.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfacție a unui Utilizator/Client/Cumpărător fata de un produs achiziționat de pe Site. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare Bun putând primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfacție vă fi asociat întotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumpărător asupra unui Bun.

Comentariu – apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review.

Document – prezentele Termene și Condiții.

Comunicări Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la Bunuri adăugate în secțiunea “Contul meu/Coșul meu” sau secțiunea “Contul meu/ Lista Favorite” precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie.

 Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vânzarea unui Bun de către e-klarwin, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

 Taxa de timbru verde – valoarea exprimata în lei, plătita de către Vânzător către societatea autorizata cu preluarea operațiunilor de colectare, transport și valorificare/reciclare a deșeurilor echipamentelor electrice și electronice, astfel cum este prevăzut de legislația în vigoare.

 Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

 

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

  Notificarea primita de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail).

  Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri din Comanda vă anunță Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și vă returna suma achitata.

  Contractul se considera încheiat intre Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul postei electronice și/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.

Documentul și informațiile puse la dispoziție de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatul de garanție emis de către Vânzător pentru Bunurile achiziționate.

 

 1. POLITICA DE VÂNZARE ONLINE

Accesul în vederea efectuării unei Comenzii îi este permis oricărui Utilizator/Cumpărător.

Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directa cu acesta prin adresele menționate la secțiunea “Contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fară a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

  e-klarwin poate publica pe Site informații despre Bunuri și/sau promoții practicate de către acesta într-o anumită perioada de timp și în limita stocului disponibil.

  Toate tarifele aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A. (conform legislației în vigoare), taxa de timbru verde și transportul pe teritoriul României. 

  În cazul plaților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de către banca emitenta a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poarta numai Cumpărătorul.

 

Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuala din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

După 14 (paisprezece) zile de la achiziționarea unui Bun, Cumpărătorului se vă solicita înscrierea unui Review legat de Bunul achiziționat. Solicitarea vă fi transmisa către adresa de email înscrisă de Cumpărător în Cont. În acest fel, Cumpărătorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienți/ Cumpărători de pe Site și se implica activ în dezvoltarea de noi Servicii și în detalierea cât mai completa a caracteristicilor Bunurilor.

 

 1. CESIONAREA ȘI SUBCONTRACTAREA

Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o tertă parte pentru servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul vă fi întotdeauna responsabil fata de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

  

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA ȘI INDUSTRIALA

Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a e-klarwin, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare și/sau publicare).

  Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului nu îi este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe parti, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut în orice alt context decât cel original intenționat de e-klarwin, includerea oricărui Conținut în afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifica dreptul de autor al e-klarwin asupra Conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al e-klarwin.

  Orice Conținut la care Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul are și/sau obține acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, în cazul în care Conținutul nu este însoțit de un acord de utilizare specific și valid încheiat intre e-klarwin și acesta, și fară nicio garanție implicit sau expres formulata din partea e-klarwin cu referire la acel Conținut.

  Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul poate copia, transfera și/sau utiliza Conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intra în conflict cu prevederile Documentului.

  În cazul în care e-klarwin conferă Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa într-un acord de utilizare distinct, un anumit conținut, la care Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul are sau obține acces în urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conținuturi definite în acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor conținuturi pe site sau a perioadei definite în acord, conform condițiilor definite, în cazul în care acestea exista și nu reprezintă un angajament contractual din partea e-klarwin pentru respectivul Client/Cumpărător/Utilizator sau oricare alt terț care are/obține acces la acest conținut transferat, prin orice mijloc și care ar putea fi sau este prejudiciat în orice mod de pe urma acestui conținut, în timpul sau după expirarea acordului de utilizare.

  Niciun Conținut transmis către Client, Utilizator sau Cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare și/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuala din partea e-klarwin și/sau al angajatului/prepusului e-klarwin care a mijlocit transferul de Conținut, în cazul în care aceasta exista, fata de respectivul conținut.

  Este interzisa orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care îl însoțește, în cazul în care acesta exista.

  

 1. COMANDA

Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site numai după crearea/autentificarea în Cont, prin adăugarea Bunurilor dorite în coșul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres. Odată adăugat în coșul de cumpărături, un Bun este disponibil pentru achiziție în măsură în care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui Bun în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.

  Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

  Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte că Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesara contactarea Cumpărătorului.

  Vânzătorul poate anula Comanda efectuata de către Cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fară nicio obligație ulterioara a vreunei parti fata de cealaltă sau fară că vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

 – neacceptarea de către banca emitenta a cardului Cumpărătorului, a tranzacției, în cazul plații online;

 – invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de e-klarwin, în cazul plații online;

 – datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe Site sunt incomplete și/sau incorecte;

Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun în termen de 14 zile calendaristice, fară invocarea niciunui motiv și fară a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun expiră în termen de 14 zile de la:

 – ziua în care Cumpărătorul întră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat

– ziua în care Cumpărătorul întră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

În cazul în care Cumpărătorul decide să se retragă din Contract, acesta vă putea completa online formularul de retur ce se regăsește la adresa www.e-klarwin.com/.

  În cazul în care Clientul/Cumpărătorul solicita retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv. În cazul în care Comanda este achitata, Vânzătorul vă rambursa suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării Vânzătorului de către Cumpărător asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma vă fi returnata după cum urmează:

 • pentru Comenzile achitate cu card bancar – prin restituire în contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate cu OP – prin virament bancar în același cont din care s-a efectuat plata;

  Vânzătorul vă putea amână rambursarea sumei până la primirea Bunurilor vândute și verificarea calitativa și cantitativa.

  Conform O.U.G. 34/2014, Clientul/Cumpărătorul (persoană fizică) beneficiază de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afară spațiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără alte costuri decât cele de livrare.

Condiții generale de retur:

 • Bunurile se pot returna prin intermediul serviciului de curierat (exclus prin poștă), iar costurile de transport pentru returnarea produsului sunt în sarcina Clientului/Cumpărătorului. (cf. legislației în vigoare)
 • Returnarea Bunurilor este o facilitate acordată doar persoanelor fizice.
 • Bunul returnat trebuie să fie în starea în care a fost livrat inițial.
 • Bunul returnat trebuie să fie în ambalajul original nedesfăcut cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit.
 • Dacă Bunul returnat avea etichete acestea trebuie să fie intacte, netăiate.
 • Vânzătorul își dreptul de a nu accepta pentru retur produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, şocuri sau alte semne de uzură, cu excepția coletelor care au suferit modificări datorate condițiilor de transport ale firmei de curierat*
 • Dacă Bunul returnat a fost livrat împreună cu accesorii sau cadouri, și acestea trebuie returnate integral, în starea inițială. Nu se vor acceptă pentru retur produsele cărora le lipsesc accesoriile din pachetul original.
 • Dacă Bunul returnat a fost livrat împreună cu un certificat de garanție emis de producător sau de Vânzător, returul se vă face împreună cu acest document precum și alte documente cu care fost livrat inițial.

*În cazul în care la livrarea coletului de către serviciul de curierat destinatarul constată o deteriorare a coletului datorată condițiilor de transport, acesta trebuie să îi solicite curierului să întocmească un proces verbal de constatare a calitățîi coletului și să ne anunțe pe e-mail sau telefonic, specificând numărul de AWB al coletului și numărul procesului verbal. În condițiile de mai sus poate refuza primirea coletului, iar Vânzătorul după recepționarea produsului deteriorat și în baza procesului verbal de constatare, vă retrimite comandă.

Nu fac obiectul returnării:

 • Bunurile care prezintă defecte fizice precum: lovituri, crăpături, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc.,

 

 • Bunurile care prezintă etichete sau sigilii de garanție deteriorate, îndepărtate sau modificate,
 • Bunurile utilizate în condițîi neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzătoare, supunerea la variații mari de temperatură și presiune, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea în condițîi de umiditate, praf, noxe sau sub acțiunea substanțelor chimice etc.),
 • setări și instalări incorecte,
 • prize fară împământare,
 • pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul echipamentelor,
 • intervenția mecanică sau plastică asupra produselor,
 • conectarea sau deconectarea anumitelor componente în timpul funcționarii echipamentelor.

Pentru mai multe detalii/nelămuriri Utilizatorul/Clientul/Cumpărătorul poate trimite un mesaj pe adresa de e-mail blueair@klarwin.com

Politică de retur produse, menționată mai sus, se aplică doar în cazul produselor cumpărate de la Klarwin.

 Diminuarea valorii Bunurilor returnate

  Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță Cumpărătorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract. 

  În cazul în care Cumpărătorul își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat Bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, Cumpărătorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.

Bunurile returnate ce prezinta urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai după aducerea lor la conformitate, implicând costurile de igienizare, cosmetizare,reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării că produs Recondiționat / Resigilat. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau că diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor este în responsabilitatea Cumpărătorului. Pentru claritate, din prețul total al Bunului returnat, Vânzătorul vă retine o suma de bani ce reprezintă diminuarea valorii Bunului în proporție de 5%-50% din valoarea inițială a Bunului, după caz. Contravaloarea taxei de diminuare vă fi comunicata către Cumpărătorului la recepționarea Bunurilor returnate.

  În cazul în care un Bun comandat de către Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urma vă informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt și vă returna în contul Cumpărătorului contravaloarea Bunului în termen de maxim 7 (șapte) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștință acest fapt sau de la data la care Cumpărătorul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

 

 

Disponibilitatea afișată în Site:

 “în stoc” – mai mult de 3 bucăți în stoc

“stoc limitat” – mai puțin de 3 bucăți în stoc

“precomanda” – Bunul nu este disponibil în stocul Vânzătorului și pentru moment nu avem informații despre disponibilitatea acestuia în stocul furnizorului. Dar, daca înregistrezi o Comanda pentru un Bun care are în dreptul lui “la comanda”, unul dintre consultanții noștri de vânzări vă verifica disponibilitatea produsului în stocul furnizorului și te vă contacta că să iți comunice disponibilitatea Bunului.

“stoc epuizat” – Bunul nu mai este disponibil în stoc.

“momentan indisponibil” – momentan nu putem procura Bunul pentru că nu se găsește în stocul furnizorului.

  

 1. CONFIDENȚIALITATE

e-klarwin vă pastra confidentialitatea informațiilor de orice natura pe care le furnizați. Dezvăluirea informațiilor furnizate se vă putea face doar în condițiile menționate în prezentul Document.

  Nicio declarație publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvăluire către terțe parti nu vă fi făcută de Cumpărător/Client cu privire la Comanda/Contract fară consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.

  Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestrictionat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișă, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord că Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste informații, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul Site-ului. e-klarwin nu vă constitui subiect de obligații referitoare la confidentialitatea informațiilor trimise, daca legislația în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.

 

 1. COMUNICĂRI COMERCIALE

Cumpărătorul/Utilizatorul/Clientul își poate modifica în orice moment opțiunea cu privire la acordul dat Vânzătorului pentru Comunicările Comerciale conținând informații generale și tematice inclusiv informații cu privire la oferte sau promoții, după cum urmează:

 • prin modificarea setărilor din Cont;
 • prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în Comunicările Comerciale primite de la Vânzător; sau
 • prin contactarea Vânzătorului în scris pe e-mail.

  Prin adăugarea de Bunuri în secțiunea din Cont:

 “Coșul meu”, Vânzătorul vă transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire:

 – la modificarea prețului Bunurilor adăugate în secțiunea “Coșul meu”,

– la recomandări de Bunuri similare cu cele adăugate în secțiunea “Coșul meu”,

– la existenta Bunurilor în secțiunea “Coșul meu”, și

– disponibilitate stoc Bunuri sau Serviciilor adăugate în secțiunea “Coșul meu”.

“Favorite”, Vânzătorul vă transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire:

 – la modificarea prețului Bunurilor adăugate în secțiunea “Favorite”,

– la recomandări de Bunuri similar cu cele adăugate în secțiunea “Favorite”, și

– disponibilitate stoc pentru Bunuri adăugate în secțiunea “Favorite”.

În urma achiziționării unui Bun, Vânzătorul vă transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire la:

 – sugestii de Bunuri recomandate a fi utilizate împreună cu Bunul sau Serviciul achiziționat.

Clientul/Utilizatorul se poate dezabona, în orice moment, de la Comunicările Comerciale menționate mai sus prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesajele comerciale primite sau prin contactarea e-klarwin în acest sens.

  De asemenea, pentru îmbunătățirea ofertei de Bunuri și a experienței de cumpărare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetări de piață și sondaje de opinie. Informațiile obținute în urma acestor cercetări de piață și a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate în scopuri publicitare ci doar în cele menționate mai sus. Răspunsurile dvs. la cercetările de piață și sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. și nici transmise către terți și nici nu vor fi publicate. Puteți obiecta la utilizarea datelor în scopuri de cercetare de piață și sondaje de opinie în orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesaj sau prin contactarea e-klarwin.

 

 1. FACTURARE – PLATA

Preturile Bunurilor și Serviciilor afișate în cadrul site-ului includ T.V.A. conform legislației în vigoare.

  Prețul, modalitatea de plata și termenul de plata sunt specificate în fiecare Comanda. Vânzătorul vă emite către Cumpărător o factura pentru Bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Modalități de plata:

online cu cardul 

Pentru plata online cu cardul sunt acceptate cardurile Visa, Visa Electron, MasterCard. Optând pentru aceasta varianta, plata prin card, Clientul/Cumpărătorul vă fi redirecționat către o pagina securizata a furnizorului e-klarwin împuternicit (Netopia Payments) unde vă trebui să introducă detaliile cardului. 

ordin de plata/transfer bancar

Daca Clientul/Cumpărătorul a selectat aceasta modalitate de plata, după plasarea comenzii pe adresa de e-mail asociata Contului se vă transmite factura proforma pe baza căreia se poate efectua plata. Factura proforma vă fi disponibila și în Cont/Comenzile mele.

Comanda se vă expedia numai după ce se face dovadă plățîi/încasarea în contul bancar e-Klarwin.

Transferul bancar se poate efectua și prin utilizarea aplicației de internet banking a băncii Clientului/Cumpărătorului pentru a efectua plata, exact că în cazul unui transfer bancar obișnuit. Plata se efectuează în condițîi de siguranță maximă, prin sistemul de internet banking. 

Vânzătorul recomanda Clientului/Cumpărătorului în cazul oridinului de plata/transfer bancar să menționeze în câmpul informații tranzacție numărul facturii proforme pentru a facilita identificarea încasării cu comanda și a reduce timpul de livrare.

Vânzătorul vă transmite Cumpărătorului factura aferenta Comenzii ce conține Bunuri vândute de către acesta precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv în format electronic, prin adăugarea facturii în Contul Cumpărătorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail menționată de Cumpărător în Cont.

  Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de cate ori este cazul datele din Cont și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont.

  Prin aceasta modalitate de comunicare Cumpărătorul, accesând Contul sau, vă deține o evidenta a facturilor emise de e-klarwin, putandu-le salva și arhiva la rândul sau în orice moment și în orice modalitate pe care o dorește.

  Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprima acordul să primească facturile în format electronic prin adăugarea acestora de către e-klarwin în Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail menționată în Contul sau.

  În cazul în care aceste informații sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore în Cont, te rugam să ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: blueair@klarwin.com.

  Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile e-klarwin și nici nu vor fi stocate de către de e-klarwin, ci de către procesatorul de plati integrat în Site, entitate autorizata să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/ Cumpărătorul vă fi informat, anterior introducerii datelor.

  e-klarwin furnizează serviciul în domeniul inregistrării și stocării datelor cardului de plata a utilizatorului prin intermediul entității autorizata să presteze servicii de stocare a datelor de card este Netopia Payments o societate constituita și care funcționează conform legislației din Romania, având datele de identificare: CUI RO15565496, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/9170/2003 cu sediul social în Bd. Dimitrie Pompeiu nr 9-9A, Iride Business Park, Clădirea nr. 24, camera 4C, et. 4, sector 2, 020335, București.

Datele cu caracter personal conținute în baza de date de tokenizare vor fi prelucrate în conformitate cu dispozițiile legislației aplicabile, în special Regulamentul Parlamentului European și al Consiliului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, care abroga Directiva 95/46 / CE (denumit în continuare „GDPR”). E-klarwin, în calitate de operator al datelor personale conținute în baza de date de tokenizare, incredințeaza Netopia Payments prelucrarea datelor menționate mai sus, în scopul necesar prestării serviciilor de tokenizare.

 

În anumite cazuri, pentru menținerea securității Tranzacțiilor, la înregistrarea Comenzii, Cumpărătorului i se vă solicita să autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale în cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

Pentru motive de securitate a Tranzacțiilor Utilizatorul/ Cumpărătorul este sfătuit să nu rămână logat pe Site și să nu seteze opțiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces în cont nu este permisa și se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: să conțină cel puțin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre și caractere speciale).

 

 1. LIVRAREA BUNURILOR

Transportul este GRATUIT pe întreg teritoriul României pentru toate produsele afișate pe site.

Livrarea se face prin rețeaua de distribuție a firmei de curierat Fan Courier în termen de maxim 24-48 de ore la adresa de livrare menționată la momentul plasării comenzii.

Livrările se efectuează doar în zilele lucrătoare conform programului de lucru al companiei de curierat FanCourier, cu excepția zilelor libere legale. 

Livrarea coletelor la destinatar se efectuează de către servicul de curierat de Luni până Vineri în intervalul orar 9:00 – 17:00 (ora locală) și Sâmbătă în intervalul 09:00 – 14:00 (ora locală).

Pe site-ul FanCourier Clientul/Cumpărătorul poate verifica statusul comenzii cu ajutorul numărului de AWB afișat în Contul sau la secțiunea Comenzi.

e-klarwin vă asigura ambalarea corespunzătoare a produselor și vă asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

e-klarwin garantează integritatea produselor comandate de pe Site până la momentul preluării de către firma de curierat. Pe timpul transportului și până în momentul livrării firma de curierat este responsabilă de integritatea produsului.

În cazul în care la livrarea coletului de către serviciul de curierat destinatarul constată o deteriorare a coletului datorată condițiilor de transport, acesta trebuie să îi solicite curierului să întocmească un proces verbal de constatare a calitățîi coletului și să ne anunțe pe e-mail sau telefonic, specificând numărul de AWB al coletului și numărul procesului verbal. În condițiile de mai sus poate refuza primirea coletului, iar Vânzătorul după recepționarea produsului deteriorat și în baza procesului verbal de constatare, vă retrimite comandă.

 

 1. GARANȚII

Toate Bunurile comercializate de către e-klarwin beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorului. Bunurile sunt noi în ambalajele originale și provin din surse autorizate de către producător.

  Bunurile vândute și livrate de e-klarwin sunt însoțite de certificate de garanție emise de către Vânzător cu o valabilitate 24 (douăzecișipatru) de luni de la data achiziției.

 

e-klarwin vă transmite Cumpărătorului aceste certificate de garanție și în format electronic, prin adăugarea certificatului de garanție aferent Bunului în Contul Cumpărătorului.

Pentru o corecta comunicare a certificatului de garanție aferent Bunului din Comanda, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau și să acceseze informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont.

  Prin aceasta modalitate de comunicare Cumpărătorul, accesând Contul sau secțiunea “Garanții produse” vă deține o evidenta a certificatelor de garanție emise de e-klarwin, putandu-le salva și arhiva la rândul sau în orice moment și în orice modalitate pe care o dorește.

  În cazul în care aceste informații sunt indisponibile pentru 48 (patruzecisiopt) de ore în contul de client, vă rugam să ne sesizați acest aspect pe adresa de mail: blueair@klarwin.com.

  e-klarwin oferă garanția produsului conforme legislației în vigoare aplicabilă pe teritoriul României.

e-klarwin garantează integritatea produselor comandate de pe site până la momentul preluării de către firma de curierat. Pe timpul transportului și până în momentul livrării firma de curierat este responsabilă de integritatea produsului. Mai multe informațîi în secțiunea Livrarea produselor.

Nu fac obiectul garanției produsele care prezintă defecte fizice precum: lovituri, crăpături, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garanție deteriorate, îndepărtate sau modificate, produsele utilizate în condițîi neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzătoare, supunerea la variațîi mari de temperatură și presiune, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea produselor în condițîi de umiditate, praf, noxe sau sub acțiunea substanțelor chimice etc.), setări și instalări incorecte, prize fară împământare, pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul echipamentelor, intervenția mecanică sau plastică asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente în timpul funcționarii echipamentelor.

 

 1. TRANSFERUL PROPRIETĂȚII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor vă fi transferata la livrare, după efectuarea plații din partea Cumpărătorului în locația indicata în Comanda (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

 1. RĂSPUNDERE

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare tertă parte o poate suferi că rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

  Prin crearea și utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumpărătorul își asuma răspunderea pentru menținerea confidentialitatii datelor de Cont (ușer și parola) și pentru gestionarea accesării Contului, și, în măsură permisa de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

  Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul accepta în mod expres și fară echivoc Termenele și Condițiile Site-ului în ultima versiune actualizata care este comunicata în cadrul Site-ului, existenta la data creării Contului și/sau utilizării conținutului și/sau la data plasării Comenzii.

  Vânzătorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele și Condițiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului și condițiilor de funcționare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la momentul afișării în Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care vă rugam să verificați periodic conținutul acestui Document.

 

 1. SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII

Scrierea de Review-uri, Comentarii se poate face, de către Utilizatori/Clienți/Cumpărători doar și pentru produsele comandate, în secțiunea “Review-uri”. Informațiile înscrise pot fi atât pozitive, cât și negative, și se vor referi la caracteristicile și modul de folosire al unui produs. 

Vânzătorul își rezerva dreptul de a verifica în prealabil achiziția Bunului la care un Utilizator/Client/Cumpărător a scris review sau comentariu și de a aproba afișarea acestuia pe Site.

În momentul înregistrării unui anumit Review/Comentariu pe Site, Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii acorda Vânzătorului o licență neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial și dau dreptul Vânzătorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui și de a afișă acest conținut.

  Fiecare Utilizator/Client/Cumpărător, în momentul înscrierii de Review/Comentariu în secțiunea menționată, se angajează să respecte următoarele reguli:

 –    să facă referiri doar la caracteristici și/sau modul de utilizare al unui anumit produs, evitând informații legate de aspecte ce se pot schimba (preț sau oferte promoționale) sau informații care țin de modul desfășurării Comenzii;

 –    să utilizeze un limbaj corespunzător, neofensator, fară termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumpărător;

 –    să se asigure că informațiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare și în conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licență sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

 –    să folosească aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fară a face referire către alte firme ce promovează vânzarea și cumpărarea de produse sau servicii;

 

–     să nu furnizeze sau să solicite, în niciun mod și în nicio măsură, date personale (detaliile de contact, informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume și/sau prenume etc.) sau orice alta informație care poate determina dezvăluirea acestor date personale;

 –     să nu înscrie informații și/sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comerciala că și Vânzătorul;

 –    să nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispoziție de către Vânzător sau să înscrie Review-uri care să conțină materiale de natura publicitara;

 –     să nu utilizeze Review-ul/Comentariul că mijloc de comunicare cu Vânzătorul, în acest sens se vor folosi datele de contact ale Vânzătorului înscrise pe Site.

  Pe lângă o evaluarea realista critica, în momentul înscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumpărătorul vă adaugă și un Rating relevant pentru produsul aferent. Review-urile, împreună cu Rating-urile corespunzătoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, număr care apare intre paranteze lângă titlul acestora. Astfel, un Review însoțit de un Rating mare duce la o creștere a Rating-ului general, iar un Review însoțit de un Rating mic duce la o scădere a Rating-ului general.

  În cazul în care Vânzătorul constata încălcarea Termenelor și Condițiilor în mod repetat, acesta își rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului de a înscrie Review-uri/Comentarii în secțiunea “Review-uri”.

  Pentru sesizări sau reclamații legate de Bunul și/sau Serviciul achiziționat, Cumpărătorii au la dispoziție formularul de sesizări din cadrul Site-ului: http://info.emag.ro/reclamații-sesizări. Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

 

 1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Nu sunteți obligat să furnizați datele personale, însă refuzul face imposibilă prelucrarea comenzii și derularea livrării produselor. Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către e-klarwin pentru a putea onora Comanda.

Vă rugăm să parcurgeți Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

 

 1. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

Vă rugăm să parcurgeți Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

 

 1. FORȚĂ MAJORA

Nici una din parti nu vă fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorata unui eveniment de forță majora. Forță majora este evenimentul imprevizibil, în afara controlului parților și care nu poate fi evitat.

Daca în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte vă avea dreptul să notifice celeilalte parti încetarea de plin drept a contractului fară că vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

 1. CONCILIERE

În cazul în care aveți o nemulțumire în legătură cu produsele sau serviciile oferite de Klarwin, vă rugăm să ne adresați un e-mail pe adresa: blueair@klarwin.com.

Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Klarwin și Utilizatori / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care această nu vă fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competențe din Municipiul București.

ANPC – SAL & Soluționarea online a litigiilor

 

 1. INFORMAȚII PRIVIND DEEE

Klarwin este autorizată să introducă pe piață echipamente electrice și electronice.

Având în vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protecția mediului și O.U.G. 5/2015 privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), se impune scoaterea din uz corespunzătoare a echipamentelor electrice și electronice. Scopul este acela de a preveni potențialele efecte nocive asupra mediului și sănătățîi umane că urmare a prezenței substanțelor periculoase.

Simbolul care însoțește produsul indică faptul că aparatele electrice și electronice vechi nu trebuie aruncate împreună cu deșeurile menajere, acestea făcând obiectul unei colectări separate. După ce aparatele au ajuns la sfârșitul duratei lor de funcționare, ele trebuie colectate în centre speciale puse la dispoziție de către o societate autorizată în colectarea deșeurilor. Vezi lista punctelor de colectare aici.

 

 1. ALTI TERMENI

Vă rugăm să citiți termenii și condițiile cu atenție pentru folosirea în cele mai bune condițîi a Site-ului. Utilizarea acestui site implica acceptarea tacită a termenilor și a condițiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezintă înțelegerea (contractul) dintre părti.

Acești termeni și condiții reprezintă întregul acord dintre Utilizator/Client/Cumpărător și Klarwin pentru utilizarea acestui Site.

Klarwin verifică periodic exactitatea informațiilor de pe site, dar nu oferă nicio garanție, expresă sau implicită, statutară sau de altă natură, privind conținutul și disponibilitatea Site-ului.

În cazul unei erori umane prin care prețul unui Bun a fost introdus greșit pe site, nu suntem obligați să furnizăm respectivul produs la prețul greșit și vă vom comunica acest lucru înainte de a livra comandă. În această situație, vă vom transmite noul preț al Bunului, iar dvs. veți decide dacă doriți sau nu să achiziționați Bunul la prețul corect.

 

Fotografiile afișate pe site au caracter informativ și acestea pot conține accesorii neincluse în pachete, iar prețul sau unele specificațîi pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot există erori de operare.

Vă reamintim că ne puteți contacta în orice moment la adresa de e-mail blueair@klarwin.com

În calitate de autor/ proprietar/ administrator al site-urilor www.klarwin.com, air.klarwin.com și e-klarwin.com, Klarwin își rezerva dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul acestuia, precum și Politica de Confidențialitate, Termenii și condițiile de folosire, fară o notificare prealabila. Astfel, vă rugam să vizitați periodic această secțiune pentru a verifica termenii și condițiile pe care ați agreat să le respectați