Dăruiește aer curat: cadouri inspirate și utile pentru sărbători și nu numai

Sezonul cadourilor este în sfârșit aici, ceea ce înseamnă că este timpul să ne gândim la ce să dăruim prietenilor și familiei. În acest an, alege să oferi unei persoane dragi un cadou semnificativ, cu beneficii de lungă durată pentru sănătate.

Purificarea aerului este o componentă esențială a vieții moderne. Având în vedere prezența zilnică în aer a poluanților, alergenilor, bacteriilor și virușilor, oferirea unui purificator de aer  familiei și prietenilor tăi le arată cât de mult îți pasă.

Calitatea aerului pe care îl respirăm este legată de sistemul nostru imunitar, de starea de spirit, de funcția cognitivă și chiar de durata de viață. Respirăm de aproximativ 25.000 de ori pe zi – de ce să nu facem ca fiecare respirație să conteze?

 

Oferă cadou un aer sănătos

Mulți dintre noi considerăm de la sine înțeles că aerul pe care îl respirăm este sănătos și sigur, dar nu este cazul, mai ales în ceea ce privește aerul din interior. Conform Agenției SUA pentru Protecția Mediului, oamenii petrec, în medie, aproximativ 90% din timp în interior, unde aerul poate fi de până la 5 ori mai poluat decât cel din exterior. Iar aerul poluat poate afecta capacitatea noastră de concentrare, calitatea somnului, sistemul respirator, cardiovascular și nervos, poate agrava alergiile și astmul. Iar cei mai vulnerabili sunt copiii, vârstnicii sau cei cu afecțiuni pre-existente.

Poluarea interioară este cauzată de activitățile zilnice, cum ar fi gătitul, încălzirea, curățenia, fumatul și utilizarea unei game largi de produse de consum (lumânări, odorizante, detergenți etc). Alți poluanți care se găsesc în casele noastre sunt praful, mucegaiul, părul animalelor de companie, dar și bacteriile și virusurile.

În acest context, purificarea aerului este una dintre cele mai bune modalități de a ne proteja sănătatea, în timp ce noi și cei dragi ne desfășurăm viața de zi cu zi în interiorul căminului.

 

La ce folosește un purificator de aer?

Utilizarea purificatoarelor de aer ajută la reducerea expunerii la poluanții obișnuiți de uz casnic, cum ar fi mirosurile de gătit, praful, lumânările parfumate ori substanțele chimice provenite de la agenții de curățare. Totodată un aparat de înaltă performanță va elimina bacteriile și virusurile din aer, reducând riscul de a contacta o răceală sau o gripă. Un purificator de aer limitează răspândirea reziduurilor nocive sau a elementelor alergene, prevenind astfel agravarea afectiunilor respiratorii sau a alergiilor, asigurând un somn mai bun și protejând sănătatea ta și a celor dragi. Pe lângă adăugarea unui strat de protecție împotriva transmiterii virale, acest aparat va ajuta persoana iubită să respire un aer mai curat și mai sănătos pe tot parcursul anului.

Pentru a fi sigur că faci cadoul ideal, asigură-te că ții cont de câteva criterii în alegerea unui purificator de aer:

  1. Performanța

Atunci când alegi un purificator de aer, performanța ar trebui să fie luată în considerare în primul rând. CADR (Clean Air Delivery Rate) – cel mai înalt standard din lume privind purificarea aerului – măsoară cantitatea de aer curat produs de un dispozitiv într-un interval de timp de un minut.

Acest indicator calculează cât de mult aer curat este livrat de aparat și cât de bine elimină sistemul impuritățile – polenul, praful și particulele de fum (aceștia fiind cei mai comuni poluanți din aerul de la interior). Cu cât e mai mare valoarea, cu atât mai mult aer curat va fi produs de purificator. Așadar, atunci când cumperi un purificator de aer pentru cei dragi, verifică în primul rând care este valoarea CADR.

Purificatoarele de aer Blueair beneficiază de cele mai bune rate de livrare a aerului curat (valori pentru polen: >450, praf >400, miros țigară  >450).

 

  1. Dimensiunea spațiului

Atunci când achiziționezi un purificator de aer, e important ca acesta să fie potrivit pentru dimensiunea camerei în care urmează să fie folosit. Dacă aparatul este amplasat într-o încăpere mai mare decât cea pentru care este recomandat, numărul de filtrări al aerului pe oră vor fi reduse și calitatea aerului va fi afectată negativ. Înainte să iei o decizie de cumparare, verifică mărimea recomandată a încăperii.

Purificatoarele de aer Blueair sunt proiectate pentru a fi utilizate în toate tipurile de încăperi, de la 15 m2 , până la spații mari deschise. Astfel, modelul Blueair 3210 este recomandat pentru spații mici de tipul dormitoarelor sau birourilor, Blueair 3410 pentru spații medii, iar  Blueair 3610 pentru livinguri mari.

 

  1. Stilul de amenajare al locuinței și al persoanei căreia îi este oferit

Elegante și versatile, purificatoarele de aer Blueair sunt concepute pentru a se potrivi cu stiluri de viață și decoruri diferite, ceea ce înseamnă că aparatele pot fi așezate în orice tip de cameră. Funcţionalitatea şi înalta tehnologie Blueair sunt reflectate perfect în designul elegant şi modern al purificatoarelor.

Spre exemplu, modelul Blueair 3210 se potrivește tinerilor care locuiesc în apartamente de dimensiuni reduse. Poate fi personalizat cu 5 opțiuni premium de prefiltre colorate, care sunt inspirate din natura scandinavă – Arctic trail (gri închis), Winter reed (gri deschis),  Archipelago sand (roz), Aurora light (verde) și Night waves (albastru). Astfel, în câteva secunde, aspectul purificatorului poate fi schimbat pentru a se potrivi cu orice stil interior. În plus, aceste prefiltre sunt lavabile.

 

  1. Ușurință în utilizare

Indiferent dacă îl faci cadou unor persoane de vârsta a treia ori unor adolescenți, folosirea funcțiilor purificatoarelor de aer Blueair este extrem de intuitivă, aerul curat este asigurat la atingerea unui singur buton. În plus, dispozitivele sunt echipate cu senzori inteligenti care se adaptează automat si in timp real la condițiile de calitate a aerului. De asemenea, sunt ușor de instalat și de utilizat, cu cerințe minime de întreținere.

 

  1. Eficiența energetică

Pentru a asigura performanță maximă, un purificator de aer ar trebui să funcționeze 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Din acest motiv, produsele Blueair sunt proiectate sustenabil pentru un consum redus de energie – la cea mai mică setare utilizează mai puțină energie decât un bec –  asigurând totodată un impact minim asupra mediului (drept dovadă certificarea internațională obținută, Energy Star).

 

  1. Eficiența filtrării

Eficiența unui purificator de aer se măsoară în cantitatea de poluanți care sunt îndepărtați din aer după ce au trecut prin filtru o dată. Tehnologia de filtrare brevetată de Blueair, HEPASilent™ este foarte eficace și captează cel puțin 99,97% particule de până la 0,1 microni.

Această tehnologie, utilizată în toate produsele Blueair, combină două tipuri de filtrare a particulelor, electrostatică și mecanică, rezultând o purificare eficientă superioară oricarei alte tehnologii.

 

  1. Nivelul de zgomot

Zgomotul ridicat poate provoca o iritare gravă, ducând la stres fizic și psihic. În ceea ce privește zgomotul produs de purificatoare, acesta provine în general de la ventilator, motor și de la presiunea aerului care trece prin filtru.

Funcționarea silențioasă a aparatelor Blueair este rezultatul tehnologiei de filtrare HEPASilent™ și utilizarea unor filtre mai puțin dense, care permit ventilatorului să împingă mai ușor aerul prin filtru, rezultând o capacitate mare de curățare, în timp ce zgomotul se menține la un nivel scăzut. De fapt, un purificator de aer Blueair funcționează atât de silențios, încât deseori ai tendința să verifici dacă este pornit (drept dovadă certificarea internațională obținută, Quiet Mark).

În cazul în care dorești să faci cadou un purificator de aer unor prieteni sau unor membri ai familiei care au copii mici, sunt în vârstă sau fac parte dintr-o categorie vulnerabilă (din punct de vedere al stării de sănătate), atunci e bine să ai în vedere achiziția unui purificator de aer care oferă protecție împotriva virusurilor și bacteriilor.

Cel mai avansat dispozitiv de la Blueair, HealthProtect™ 7470i, este singurul purificator de aer care oferă protecție 24/7 împotriva virusurilor și a bacteriilor. Tehnologia de filtrare HEPASilent Ultra™ combină filtrarea electrostatică și mecanică pentru a elimina 99% dintre germeni. Chiar și atunci când este în standby, tehnologia GermShield™ monitorizează în mod proactiv camera și se activează automat când condițiile sunt optime pentru dezvoltarea germenilor.

Depunem eforturi pentru a menține o casă curată, dar este ușor să trecem cu vederea calitatea aerului din interior, care este mai poluat decât aerul din exterior. O bună ventilație ajută, dar purificatoarele de aer performante pot face o diferență enormă în calitatea aerului. Prin urmare, un purificator de aer este unul dintre cele mai utile și practice cadouri de Crăciun (și nu numai), pe care le poți oferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți experiență ta pe E-Klarwin