Parteneriatele Blueair la nivel internațional care au în vedere îmbunătățirea calității aerului pentru generațiile viitoare

Acum mai bine de 25 de ani, fondatorul suedez al companiei Blueair și-a propus să creeze cel mai bun purificator de aer din lume; și-a dorit ca fiica lui nou-născută să poată respira în casă același aer curat ca cel din zonele rurale din Suedia. Astfel, împreună cu o echipă de designeri și de experți în filtrarea aerului a proiectat primul purificator Blueair.

Ceea ce-l face să fie unic este brevetul propriu – tehnologia Blueair HEPASilent™. Prin asocierea filtrării electrostatice cu cea mecanică, este asigurat mai mult aer curat la o viteză mai rapidă, cu zgomot și consum de energie minime. Astfel, Blueair reușește să combine performanța superioară și zgomotul redus cu un design scandinav atemporal.

Compania Blueair a fost fondată pe convingerea fermă că libertatea de a respira aer curat este un drept fundamental. Misiunea Blueair este aceea de a garanta un aer curat pentru următoarele generații, de a crea cel mai sigur cadru în care copiii să se dezvolte sănătos, având în același timp un impact minim asupra mediului.

 

Recunoaștere globală și certificări internaționale obținute de purificatoarele de aer Blueair 

Astăzi purificatoarele Blueair îmbunătățesc viețile oamenilor din peste 60 de țări din întreaga lume, fiind premiate și recomandate de către experții internaționali în domeniu. Dispozitivele sunt mereu testate de terți, conforme cu standardele internaționale în ceea ce privește calitatea aerului filtrat, consumul de energie și nivelul de zgomot admis în funcționare, dovadă fiind certificările obținute.

Blueair este singurul producător la nivel mondial care a certificat toată gama de purificatoare conform cu standardul AHAM (Asociația Americană a Producătorilor de Electrocasnice). Rata de livrare a aerului curat (CADR) este cel mai important indice de purificare a aerului din lume și măsoară cantitatea de aer filtrat pe care o poate produce un purificator într-un interval de timp de un minut.

Sigla Energy Star atestă utilizarea unei cantități minime de energie, iar purificatoarele de aer Blueair confirmă acest lucru – orice model consumă mai puțină energie decât un bec.

Certificarea ARB înseamnă zero ozon. Ozonul este extrem de iritant pentru ochi și piele și poate fi deosebit de dăunător pentru copii.

Siglele CE, S, ETL, PSE/S, KC confirmă siguranța și fiabilitatea produselor Blueair.

Datorită tehnologiei unice HEPASilent Ultra™, purificatoarele Blueair au obținut certificarea Quick Mark, care le validează ca fiind ultra silențioase.

Sigla Today’s Parent Approved (Avizul părintelui) are rolul de a garanta că produsul este o alegere bună pentru copii, purificatoarele Blueair fiind atestate pentru eficacitatea și ușurința lor în utilizare.

Nu în ultimul rând, design-ul purificatoarelor de aer Blueair a fost premiat pentru funcționalitate, estetică și durabilitate în Suedia și în Germania.

 

Parteneriatele Blueair

Blueair este un partener de încredere pentru guverne, instituţii şi afaceri din întreaga lume. A fost ales ca furnizor de aer curat de către guvernul SUA, peste 30 000 de purificatoare Blueair fiind folosite pentru ambasadele și unitățile militare din China, India, Macedonia, Afganistan, Vietnam, Bangladesh și alte câteva țări.

Fairmont Beijing este atestat drept primul hotel din lume care a oferit aer curat, de calitate, pentru oaspeți. Toate camerele și zonele publice, cum ar fi centrul spa și salonul VIP, sunt dotate cu purificatoare Blueair. Rezultatul a fost o creștere a satisfacției clienților, a nivelului de ocupare și a evaluărilor mai bune pe TripAdvisor. Ulterior, lanțul hotelier Ritz-Carlton a adoptat cu succes același model.

De asemenea, sistemele de purificare a aerului Blueair fac parte din dotările autoturismelor Volvo (gamele premium).

Întrucât misiunea Blueair este aceea de asigura aer curat pentru copii, brandul a devenit partener pentru multe instituții de învățământ din lume. Studii realizate în școlile primare și grădinițele din Londra au demonstrat că în urma instalării purificatoarelor de aer Blueair în sălile de clase s-au redus absențele din cauze medicale în rândul copiilor și a personalului, iar elevii au obținut rezultate mai bune la învățătură.

Blueair este partener pentru ambasade din întreaga lume, pentru UNICEF, dar și pentru companii multinaționale precum  Pfizer, Cisco, Samsung ori Telekom.

 

Aer curat pentru generația următoare – campania „Freedom to breathe”

 9 din 10 copii din întreaga lume respiră aer care depășește nivelurile de poluare considerate sigure de către Organizația Mondială a Sănătății. În ciuda previziunilor UNICEF – că până în anul 2050 poluarea aerului va deveni principala cauză a mortalității copiilor – aerul curat nu se află în prezent printre Drepturile Copilului definite de Convenția ONU și nu este recunoscut oficial la nivel mondial. Drept urmare, Blueair împreună cu Global Action Plan (organizație caritabilă care ajută oamenii să trăiască o viață mai durabilă) au anunțat în anul 2020 lansarea campaniei „Freedom to breathe”, prin care copiii sunt sprijiniți și împuterniciți să își revendice dreptul la aer curat.

20.000 de elevi din patru orașe cu cele mai ridicate niveluri de poluare înregistrate în întreaga lume – Beijing, Delhi, Los Angeles și Londra – au fost încurajați să ia parte la acest program. Ca parte a campaniei, cu ajutorul autorităților locale și a partenerilor, în școli a fost introdus un modul care îi educă pe copii cu privire la importanța respirării unui aer curat și îi învață ce pot face pentru a minimiza expunerea la sursele comune de poluare.

În noiembrie 2021 este programat un eveniment virtual online la care elevii sunt delegați să ceară Națiunilor Unite să le fie recunoscut dreptul fundamental la aer curat. Obținerea recunoașterii acestui drept este un pas foarte important – îi asigură pe copii că au libertatea să respire un aer curat, așa cum au dreptul la apă potabilă și un cămin sigur.

În ultimii 25 de ani, Blueair a luptat pentru dreptul fiecărui copil de a respira aer curat. Făcând echipă cu reprezentanții societății civile, care împărtășesc convingerea noastră – că este timpul să facem accesul la aer curat dreptul fiecărui copil (așa cum este în prezent accesul la apă potabilă)- aducem la viață scopul fondatorului nostru.” a declarat Sara Alsén, Chief Purpose Officer la Blueair.

Prin lobby și donații, inițiativa a îmbunătățit accesul la aer curat pentru 250.000 de copii din întreaga lume.

Blueair își asumă responsabilitatea să protejeze copiii, societatea și planeta. Să impulsioneze inovația durabilă în purificarea aerului. Pentru generația următoare.

Notă: Parteneriatul Blueair și Global Action Plan nu urmărește și nici nu va obține un profit comercial din campanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți experiență ta pe E-Klarwin