Camera bebelușului: 5 motive pentru care un purificator de aer este esențial

Bebelușii respiră de aproape 3 ori mai repede decât adulții. Combinat cu sistemul lor imunitar în curs de dezvoltare, acest lucru îi face mai susceptibili la efectele aerului poluat, care este responsabil pentru jumătate dintre toate infecțiile respiratorii acute la copiii sub 5 ani.

Amenajarea camerei bebelușului necesită o atenție deosebită, cei mici fiind extrem de sensibili la temperatură, la zgomot și la calitatea aerului. Astfel, mulți părinți iau în considerare achiziția unui purificator de aer performant pentru dormitorul copilului. Iată motivele principale pentru care un astfel de aparat este esențial în camera bebelușului.

  1. Îl protejezi împotriva germenilor, virusurilor și alergenilor.

Aerul curat este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a plămânilor nou-născuților. Alergenii și poluanții – inclusiv mucegaiul, praful, fumul, polenul, părul de animale de companie și COV (compuși organici volatili) – pot fi invizibili cu ochiul liber, dar asta nu înseamnă că nu sunt prezenți.

Aerul din casă poate fi de două până la cinci ori mai saturat cu acești alergeni decât cel din exterior. Iar copiii sunt mult mai predispuși la diagnosticul de alergii cronice sau astm bronșic.

Unul dintre cele mai potrivite purificatoare de aer pentru camera bebelușului este modelul Blueair HealthProtect™ 7470i care elimină noxele și particulele fine (PM2.5), inclusiv alergenii și declanșatorii astmului. Combinația unică a celor două tehnologii de filtrare – electrostatică și mecanică – facilitează îndepărtarea a 99,97% dintre particulele cu dimensiuni de până la 0,1 microni, aici fiind inclusi germeni și virusuri (precum stafilococul auriu, E-coli etc).

  1. Bebelușul doarme mai bine.

Pentru ca cei mici să crească și să se dezvolte corespunzător, trebuie să aibă un somn adecvat. Bebelușii care dorm suficient se trezesc mai bine odihniți și sunt atenți, veseli, capabili să extragă informații valoroase din mediul lor.  Somnul susține creșterea, mărește durata de atenție și stimulează învățarea. Purificatoarele de aer care au o funcționare silențioasă și lumini reduse permit un somn lin, de calitate. Cele din gama Blueair, nu sunt doar puternice și eficiente, ci și ultra silențioase.

  1. Camera bebelușului poate fi toxică.

Deși probabil te-ai gândit mult la planificarea și decorarea camerei bebelușului, renovările pot aduce extrem de mulți poluanți în aer. Materiale precum vopseaua, mocheta nouă, pardoseala, draperiile, lipiciurile, lacurile și chiar mobilierul, toate emit COV și pot avea consecințe grave asupra sănătății pe termen scurt și lung pentru micuțul tău. Tehnologia Blueair HEPASilent™ are o eficiență de filtrare de cel putin 99,97% pentru particule cu dimensiuni de până la 0,1 microni.

  1. Reduce mirosurile și fumul de țigară.

Scutecele murdare și alte mirosuri neplăcute sunt o parte inevitabilă a nașterii unui copil. De asemenea, detergenții de rufe, produsele de curățare, săpunurile de vase, odorizantele, chiar și materialele de construcție produc mirosuri iritante și emit substanțe chimice nocive.

Cărbunele activ prezent în filtrul cu tehnologie SmokeStop™ de la Blueair neutralizează orice miros puternic, împrospătează aerul și elimină poluanții gazoși grei. Dacă se fumează în interiorul casei, acest filtru cu cărbune activ îndepărtează particulele nocive din aer și substanțele chimice iritante. Este ideal să menții purificatorul de aer în funcțiune 24/7.

  1. Dacă ai animale de companie.

Copiii mici sunt mai sensibili la părul animalelor de companie decât adulții, așa că pentru familiile cu pisici ori câini, un purificator de aer este o investiție excelentă. Pe de o parte, acest dispozitiv va reține părul din aer pentru a lăsa mediul mai curat și mai sănătos pentru bebeluș, iar pe de altă parte, îl va feri de potențiale alergii.

Pentru a avea parte de cele mai bune performanțe, alege purificatorul Blueair în funcție de dimensiunea camerei copilului tău. Mai mult decât atât, prin conectarea la aplicația Blueair poți monitoriza nivelurile de poluanți atmosferici din casă și compara calitatea aerului din interior cu cel din exterior.

Cu purificatorul de aer potrivit, părinții pot fi liniștiți, știind că bebelușii lor se pot juca și dormi bine acolo unde își petrec cea mai mare parte a timpului, în camerele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți experiență ta pe E-Klarwin