5 motive pentru care ai nevoie de un purificator de aer pentru mașină

Atunci când conduci, până la 540.000 litri de aer circulă în fiecare oră prin sistemul de climatizare din interiorul vehiculului. Acest lucru atrage praful, gazele și mirosurile. Mai mult decât atât, mașina ta generează în sine poluanți particulari ultrafini rezultați din uzura anvelopelor sau a frânelor și care ajung înăuntru fie prin geamurile deschise, fie prin sistemul de ventilație. În plus, accesoriile din interior – covoarele, scaunele, plasticul și garniturile – degajă substanțe chimice și compuși organici volatili (COV).

De fiecare dată când mergi cu mașina, poluarea este emisă direct în aer, ceea ce cauzează riscuri semnificative pentru sănătate, în special pentru persoanele care locuiesc lângă drumuri aglomerate. În acest context, soluțiile de filtrare fiabile din sectorul auto sunt esențiale. Scopul principal al unui purificator pentru mașină este de a face aerul pe care îl respiri sănătos și curat. Iată principalele motive pentru care merită să investești într-un purificator de aer auto:

 

  1. Dacă suferi de alergii, astm sau alte probleme respiratorii.

Există două situații: una în care căile respiratorii sunt sensibile la praf, polen și microparticule, iar cea de-a doua situație, când nu ai nicio problemă, dar ești expus la aerul poluat pentru perioade lungi, în fiecare zi, fapt care ar putea duce la dezvoltarea alergiilor. Iar un mediu toxic este cu atât mai nociv pentru persoanele care suferă de astm și care au totodată probleme de anxietate.

Un purificator de aer auto reduce cantitatea de particule nocive, noxe, praf, bacterii și alergeni, iar persoanele cu probleme respiratorii, cum ar fi bronșita cronică sau emfizemul, vor observa o diferență în calitatea aerului din interiorul vehiculului.

 

  1. Dacă ai copii mici în mașină.

Copiii sunt diferiți de un adult și în ceea ce privește biologia lor. Au un metabolism diferit, inhalează de două ori mai mult aer pe kilogram de greutate corporală, și pot dezvolta alergii în stadii incipiente. Așadar, este recomandat să folosești un purificator de aer atât în casă, cât și în mașină.

Similar copiilor mici, un nou-născut și o femeie însărcinată sunt, de asemenea, predispuși să dezvolte alergii sau probleme respiratorii dacă sunt expuși la poluarea aerului pentru o perioadă lungă de timp. Mulți biologi și medici consideră că un nou-născut sau un făt este foarte sensibil la schimbările din atmosferă. Purificatorul de aer auto se va asigura că ambii, nou-născutul și mama, rămân sănătoși.

 

  1. Dacă vrei să ai o mașină curată.

Când deschizi geamul să te bucuri de aerul proaspăt, particulele prezente în mediul exterior ajung în mașină și pot provoca diferite probleme de sănătate, ție sau celorlalți pasageri. Purificatorul auto ajută la eliminarea gazelor nocive (cum ar fi ozonul, oxidul de azot și dioxidul de sulf), previne pătrunderea și răspândirea bacteriilor și a mucegaiului, elimină peste 99% din alergenii din aer, menținând sănătatea tuturor celor din mașină. În plus, purificatoarele de aer de ultimă generație indepartează mirosul de țigară, mirosul specific al animalelor de companie, precum și mirosul de automobil nou.

 

  1. Dacă ești fan high-tech.

Un purificator de aer auto este un gadget modern si arătos, un dispozitiv compact și mic, care poate fi montat cu usurință în mașină, fără vreun compromis estetic si fără a sacrifica spațiul interior.

 

  1. Dacă petreci mult timp în masină, în ambuteiaje.

Poluarea din trafic poate lua forma unor gaze sau particule. Ozonul, monoxidul de carbon și oxidul de azot se întâlnesc pe drumurile aglomerate. Particulele de praf rutier de la anvelope și frâne aduc, de asemenea, o contribuție importantă la poluarea traficului. Situația devine și mai complicată atunci când ești blocat cu mașina în trafic intens, în acel moment nivelul de poluare al aerului este cu până la 40% mai mare decât atunci când traficul este fluid. Și în intersecțiile cu semafoare situația este similară –  particulele nocive din aer au o concentrație de până la 29 de ori mai mare decât atunci când circuli pe un drum deschis.

 

Toate aceste motive întăresc ideea că scopul principal al unui purificator pentru mașină este de a face aerul pe care îl respirăm sănătos și curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți experiență ta pe E-Klarwin